Vakantiehuis te Huur

Prijs € 350,00

per Week


Beschikbaarheid

 

 

Mail ons voor een boekingGrotere kaart weergeven

10 beste/leukste dingen om te doen

Activiteiten op het eiland La Gomera

Garagonay, een wildernis van ravijnen en begroeide kloven

Terwijl de zon de zuidkust afmat, heerst er rond de berg Garajonay een koeler en vochtiger klimaat. Heide, varens en korstmossen zorgen voor een tapijt over de rotsblokken waarop de laatste Canarische laurierbomen overleven. Watervallen spatten door de groene vegetatie heen. In 1973 werd dit gebied tot nationaal park verklaard en is nu een schitterend wandelgebied. Wandelen door dit terrein doet je amper beseffen dat je op een Canarisch eiland bent.

Startplaats voor de ontdekkingreis kan het Centro de Visitantes (bezoekerscentrum) zijn, aan de noordkant van het woud. Hier krijg je een overzicht van de flora en fauna in het park en tevens van de uitgezette wandelingen.

Er is een duidelijk pad naar het hooggelegen mirador (uitkijkpunt), vanwaar bij helder weer de eilanden El Hierro, La Palma en Tenerife zichtbaar zijn. Heel uniek voor Gomera is de fluittaal (El Silbo). Om de diepe kloven te kunnen overbruggen communiceert men op deze wijze. Het silbo omvat niet zomaar een aantal klanktekens, maar is een echte taal, waarbij de klanken, gevormd door de stand van lippen, tong en vingers aan de mond, tonen geven die al naar gelang hoogte en sterkte, letters of lettergrepen zijn. Ook zijn er de verstilde plaatsjes, de pleintjes overschaduwt door oude bomen rond de witgekalkte kerken.
In het Bezoekerscentrum "Juego de Bolas" wordt interessante informatie geboden omtrent het eiland en het Nationaal Park Garajonay.

Het hoogste punt, de Garagonay, ligt op 1500 meter boven de zeespiegel en het eiland is eigenlijk één grote bergketen met een afgeplatte top.

Vanuit de haven van Valle Gran Rey worden excursies georganiseerd voor het observeren van walvissen en dolfijnen en vanuit de haven van Playa Santiago worden ook boottochten naar het indrukwekkende Natuurmonument van Los Órganos verzorgd.
© Vakantie La gomera