Vakantiehuis te Huur

Prijs € 350,00

per Week


Beschikbaarheid

 

 

Mail ons voor een boekingGrotere kaart weergeven

Casa Linda

het eiland La Gomera als vakantie bestemming

La Gomera is het op één na kleinste eiland van de canarische eilanden groep en wordt ook wel het magische eiland genoemd. Veel bezienswaardigheden zijn er niet en ook de beroemde toeristenplaatsen zoals je op andere eilanden ziet, ontbreken. Geen grote hotels en appartementencomplexen.

Wat je hiervoor in de plaats krijgt is een overvloed aan rust en natuur. Liefhebbers hiervan komen op La Gomera ruimschoots aan hun trekken. En dit maakt het eiland tot een zeer aantrekkelijke reisbestemming.
Het eiland staat bekend als een wandeleiland. Je kunt er inderdaad fantastisch wandelen, door een overvloed aan natuurschoon. Je moet echter wel berekend zijn op een beetje regen. Het eiland is weliswaar niet zo groot maar de verschillen in klimaat zijn enorm. De zuid- en zuidwestkust zijn aantrekkelijk voor de toeristen door een groot aantal zonuren. Het Parque Nacional de Garajonay, wat slechts 15 kilometer van de kust af ligt,  krijgt echter veel neerslag te verwerken. Het park bestaat uit uitgestrekte bossen waarin een bijna sprookjesachtige sfeer heerst, dit mede door de regen en mist die er zeer regelmatig voorkomt.

De grote mate van vrijheid - blijheid die er in de jaren zestig op dit eiland was maakte het eiland tot een geliefde bestemming voor hippies. Ook nu nog zijn de invloeden daarvan te merken. Het eiland heeft nog steeds een aantrekkingskracht op alternatievelingen. Je moet dus ook niet raar opkijken als je tijdens een wandeling, ver van de bewoonde wereld, een tent tegenkomt waarin een hippiegezelschap de vakantie doorbrengt. Dit alles geeft het eiland een eigen karakter en het is door ons ervaren als een eiland met een prettige sfeer.

© Casa Linda