Casa Linda weergeven op een grotere kaart  

Vakantiehuis op La gomera bij Tenerife

 

Routebeschrijving naar Casa Linda op het Eiland La Gomera
Vanaf San-Sebastian ga je rechts om het eiland over totdat je het plein van Vallehermoso bereikt (50 minuten rijden).
Deze neem je links om langs het postkantoor totdat je tegen Paco de Penez aan rijdt (Een barretje genaamd naar de eigenaar). Bij dit barretje sla je rechts af en vervolg je de weg steil omhoog. Hier kun je eigenlijk links het huis al zien liggen. Je rijdt tot de 2e bocht alwaar je El-tanque hebt. Je parkeert de auto langs de weg (vergeet de handrem niet…) en loopt vervolgens naar het huis (Nummer 5 “Casa Linda” of te wel “Casa Holanda”). Het huis ligt ongeveer 300 meter van het plein.

 

Onder aan het trappetje zit een lichtknopje voor het buitenlicht. Naast de deur zit een kastkluisje waar de sleutel in zit.

 

Op de tafel ligt een logboek. Op blz 1 staan de belangrijkste gebruiksaanwijzingen (water, gas ect) voor het huis. Bij weggaan doe je natuurlijk hetzelfde maar dan andersom ;-)

 

Loop naar de koelkast en neem een lekker biertje of wijntje. Je kunt alles uit de keuken gebruiken, maar dit wel graag voor de opvolgers weer aanvullen.

 

Het is niet de bedoeling dat men alle wijn van de wijngaard lekker (op)consumeert. (In het wijnrekje bij de eettafel).

 

Lees het logboek met tips en trucs van andere mensen.
  • De wijngaard en bodega. Op halverwege het pad van huis naar de weg is een klein weggetje aan de rechterkant. De eerste keer is het misschien een klauter party, maar je went er gauw genoeg aan. De bodega sleutels hangen aan het handdoekenrekje in de keuken. De deuren werken met 2 sleutels tegelijk.
  • Travel guides en maps liggen in de kast in de woonkamer of de boekenkast in de slaapkamer. Wandelingen staan er ook in.
  • De Spar is vaak open. Maar denk ook aan de kleine ondernemers…. Ook onder het gemeente huis is een markt (dagelijks geopend) met lokale handel.
  • Op dinsdag en zaterdag om 11.00 (je hoort hem wel) rijdt de Visboer door het dorp in een witte bus met luidsprekers.  Maar zoek hem anders op rond het plein. Zeer de moeite waard.
  • Satelliet we hebben alleen Nederland 1,2,3. Als de decoder uit gaat raakt  de zender kwijt. Dan moet je hem weer aan zetten en in het internet cafe aanmelden op www.canaaldigitaal.nl/
  • Internet centum beneden aan het plein, op werkdagen van 9.00 tot 13.00 is GRATIS!! Governo de canarias. Het is een project van de staat ter promotie van internet.
  • Schoonmaak 40 euro neerleggen op de tafel.  
 
© Casa Linda