Vakantiehuis te Huur

Prijs € 350,00

per Week


Beschikbaarheid

 

 

Mail ons voor een boekingGrotere kaart weergeven

Casa Linda

Wandelen op het eiland Lagomera

Gomera is een ruig en minder bezocht wandel eiland in de Atlantische Oceaan. De flora is afwisselend en fascinerend, met vochtige nevelwouden aan de noordkant en woestijnachtig aan de droge zuidkant. Je maakt over Gomera een prachtige en stevige voettocht
Het eiland kent een groen hart, het nationaal park "Parque Nacional de Garajonay". 
Bijzonder geschikt voor de sportieve wandelaar. Goede bergschoenen en wandelstok(ken) zijn zeker aan te bevelen. Het hoogste punt van 1.487m hebben we, helaas in de wolken, mogen bezoeken. Zonder de wolken zou een aantal andere Canarische eilanden goed te zien moeten zijn.
Je kunt fantastisch wandelen op La Gomera door de overvloed aan natuurschoon. Het binnenland van het eiland is een plateau van boven de 1000 meter hoogte, dat aan de kusten steil afloopt in de zee. Dit berglandschap wordt doorsneden. door diepe "kloofdalen" (barranco's), die van het centrum van het eiland naar de kust lopen. Wandelen op dit eiland betekent veel klimmen en dalen, als je van de ene hoge plek naar de andere hoge plek wilt lopen. Je kunt naar de hoogste top van het eiland met vandaar, als je geluk hebt en de wolken even verstek hebben laten gaan, een prachtig uitzicht over het gehele eiland, en soms op La Palma en Hierro én de vulkaan de Teide (de hoogste berg van Spanje) op Tenerife. Prachtig lopen kun je in het Nationaal Park Garajonay, midden op het eiland en 10% van de totale oppervlakte van La Gomera. Eigenlijk een tropische jungle die even makkelijk verandert in een tropisch regenwoud. Het grootste laurierbos van de Canarische eilanden. De wandelpaden staan goed aangegeven (sinds november 2004 zijn de nieuwe bewegwijzeringpaaltjes neergezet!) én gemarkeerd (met de bekende wit-gele en rood-gele GR-strepen). Houdt tijdens de wandelingen, vooral op grotere hoogte, wel rekening met wisselende weertypen. Als in het dal de zon schijnt, kan het in de bergen soms mistig zijn waardoor lagere temperaturen....?????

Vanuit Vallehermoso kunnen we verschillende wandelingen maken. Een aanrader is de wandeling naar het gehucht El Tión, dat hoog boven het stuwmeer El Garbato ligt. Een oude verbindingsroute voert vervolgens via de zonnige helling van een bergrug naar de voet van de indrukwekkende Roque El Cano.
Een andere mogelijkheid is een uitdagende wandeltocht naar het strand van Vallehermoso waar we de woeste oceaan kunnen bewonderen(zwemmen in zee is er te gevaarlijk – er is wel een zwembad met zeewater). We gaan verder langs de Montaña de Alcalá naar het kapelletje van Santa Clara en stappen door een vulkanisch maanlandschap met bruin-rood-grijs-gele kleuren. Via het Teselinde massief en de terrasvelden van de Barranco de la Era Nueva komen we terug aan in Vallehermoso.

Vanuit Hermigua, gelegen in een vallei vol bananenplantages, koffiestruiken, suikerriet en papajas klimmen we langzaam omhoog langs het Enchereda-massief. We ontdekken de stoutmoedige tandrots Roque del Rejo. Iets verder staan we klaar voor een nieuw avontuur: onze claustrofobie overwinnen tijdens een donkere tocht doorheen een 575 meter lang ondergronds aquaduct (een alternatieve route is mogelijk).

Aan de andere kant van het aquaduct rijst de berg El Cedro op, met zijn indrukwekkend woud van laurierbomen en baardmossen.

Vanuit Chipude. Dit lieflijke plaatsje is een ideale uitvalsbasis om andere dorpjes in de buurt te verkennen of voor een tocht via El Cercado naar La Laguna Grande in het nationaal park. Ook de route naar Valle Gran Rey is heel mooi en de top van de Garagonay is niet zo ver af.
Voor de liefhebbers van een dagje strand of een boottocht, biedt het nabije Valle Gran Rey mogelijkheden genoeg. De Fortaleza de Chipude was heilig voor de oerbevolking van La Gomera. Op het plateau voor de top van de tafelberg hebben archeologen de ruïnes van een prehistorisch tempelcomplex ontdekt. Grote kuilen in de bodem, met stenen cirkels eromheen werden gebruikt om de offergaven in te verbranden. In de cirkels stonden ook menhirs omhoog, grote stenen die door de Guanchen werden vereerd. De tocht naar de Fortaleza is ook vanwege het uitzicht de moeite waard.

Van Valle Gran Rey naar La Vizcaina en staat je een stevige wandeling te wachten. Je kunt de zuidwestkust rond Valle Gran Rey verkennen. In de vallei van de grote koning maken je een stevige wandeling langs rode rotslagen met imposante vergezichten. De vallei met al zijn groen is werkelijk een sprookjesdecor.

Een lichte wandeling vanuit Degollade de Pereza. Dit is een tocht van een 3-tal uur. Als er nog tijd over is (en het weer dit toelaat) kunnen we nog even verder rijden tot de top van de Garajonay, vanwaar we een prachtig uitzicht hebben: van hieruit is bij helder weer de Pico del Teide op Tenerife te zien

 

Het dorpje Imada, gelegen tegen de flank van een weelderige vallei, is het vertrekpunt voor een adembenemende tocht door de Barranco de Guarimiar. We wandelen langs terrassen waar ooit vruchten rijkelijk werden geoogst. De overgang van groen en lieflijk naar woest is abrupt. Wat volgt is een spectaculaire afdaling langs de rotswanden tot aan de bodem van het ravijn. Via het dorpje Targa en een stop in de bar van Alajeró keren we terug naar Imada. Ook ditmaal is de wandeling een stevige kuitenbijter. Een alternatieve wandeling is mogelijk.

© Casa Linda